Array

Ecologische footprint

In een uitgebreide blog op onze site schreef Reinier de Jong vorig jaar over duurzaam design. Hij beschrijft dat duurzaam design meer is dan alleen het gebruik van duurzame materialen. Het draait ook om de plek waar het meubel gemaakt wordt en hoe lang de ontwerpen mee gaan. Deze factoren staan aan de basis om de ecologische footprint van meubels zo klein mogelijk te maken.

Maak je meubel groen

Echter, het maken en bezorgen van een meubel heeft ondanks bovenstaande uitgangspunten een ecologische impact. Daarom willen we een stap extra doen en planten we bij elke aankoop namens jou een boom via Life Terra. 

Het planten van bomen helpt bij het verminderen van de hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) in de atmosfeer, omdat bomen tijdens hun groei CO2 uit de lucht opnemen en opslaan in hun weefsels.

Daarom kan het planten van bomen worden gebruikt als een manier om de uitstoot van CO2 te compenseren. Bovendien sluit het planten van bomen perfect aan bij onze activiteit omdat de meubels immers van hout (producten) zijn gemaakt.

Met ons project ‘Maak je meubel groen’ compenseer je ruimschoots je aankoop. Als je naar de productie van de materialen, de bouw van het meubel en de bezorging kijkt, staat de CO2-uitstoot van je meubel gelijk aan ruim één jaar CO2-opname van een volwassen boom. Uitgaande van een levensduur van een boom van 35 jaar compenseer je de uitstoot dus circa 30 keer. 

Het goede aan Life Terra is dat je met je certificaat kunt kijken waar je boom is geplant. Gezien onze filosofie van regionale productie hebben wij aangegeven dat we een voorkeur hebben voor aanplanting in Nederland.

Uiteraard is het compenseren van de ecologische fotoprint geen reden om te stoppen met zoeken naar verbeteringen. Daarom blijven we bij de productie en levering continue kijken naar mogelijkheden om de impact zo klein mogelijk te maken.

Wil je meer lezen over duurzaam design en RKNL in de blog van Reinier de Jong? Klik hier.