• houten salontafel
  • salontafel zwart messing
  • salontafels
  • houten salontafel

Houten salontafel – Ruban

Ik heb het onderstel als een lint door het blad van deze massief houten salontafel laten lopen. Het eiken volume van de Ruban lijkt één geheel omdat de ronding aan de onderzijde van het blad doorloopt in de lades. Elegant in naturel eiken. Stoer in gebrand eiken, zwartgeblakerd met de Japanse shou-sugi-ban techniek. – Ronald Knol

Ambachtelijk gemaakt

Alle RKNL ontwerpen worden gemaakt door een echte vakman. Een ambachtelijke meubelmaker met verstand van hout. Iemand die zijn hand niet omdraait voor een antieke Japanse techniek. Iemand die van hout houdt. Alleen zo’n meubelmaker maakt een solide meubel waar je jaren plezier van hebt. 

Ambachtelijk gemaakt

Nog een voordeel van productie-per-stuk is dat er makkelijk aanpassingen gedaan kunnen worden. Heb je liever een andere houtsoort? Of een Ruban met een blauw gespoten lint? De binnenkant van de lades wit?

Het kan allemaal. Kies de Ruban die het beste in jouw interieur past. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Afmetingen

De standaard maat van de Ruban is 130 x 65 x 42 cm. Wil je hem liever iets anders? Dat kan. Misschien past een andere maat net iets beter in je interieur. Omdat de we Ruban per stuk laten maken bij de meubelmaker zijn de afmetingen eenvoudig aan te passen. Kosteloos. Neem gerust contact op om te overleggen.

Shou - sugi - ban

Om het hout een natuurlijke beschermingslaag te geven kun je het branden. Het resultaat: een warme zwarte toplaag met een duidelijk zichtbare en voelbare nerf. De shou-sugi-ban techniek werd vroeger in Japan gebruikt op de planken van huizen. Om ze te beschermen tegen weer en wind. Kijk het filmpje hieronder!

Het hout wordt eerst gebrand en daarna geborsteld. Dan kleurt het warm zwart, veel dieper dan met beits. Omdat het eikenhout na deze behandeling echt van houtskool is lakken we hem af met een hardwax. Zodat de houten salontafel geen zwarte vegen afgeeft.

De RKNL bijzettafel BoBo is ook gebrand met de shou-sugi-ban techniek. Bekijk de BoBo hier (foto 2).

Materialen en afwerking

Door de blank eiken Ruban loopt een zwart stalen onderstel. Het staal kan in verschillende kleuren gespoten worden. Door de gebrande versie loopt een onderstel van geborsteld messing. Ook wel geelkoper genoemd. Wanneer messing lang is blootgesteld aan de buitenlucht kleurt het donkergeel. Als je dat niet wilt kun je het poetsen. Omdat het messing geborsteld is heeft het in principe een matte uitstraling. De lades van de gebrande eiken Ruban hebben we in de signaalkleur rood gespoten. Dat kan natuurlijk ook in een andere kleur lak. Heb je liever de houten salontafel in notenhout? In een hoogglans kleurlak? De mogelijkheden bij de Ruban zijn bijna onbeperkt. Verras ons met een idee en ontwerp je eigen salontafel.

Prijzen en service

Eiken – stalen onderstel – 130 x 65 x 42 cm: € 1.580,00
Gebrand eiken – messing onderstel – 130 x 65 x 42 cm: € 1.990,00
Andere kleuren, houtsoorten en maten op aanvraag. Transportkosten voor leveringen in Nederland zijn bij de prijs inbegrepen.
Aangezien de Ruban handgemaakt is hanteren we een levertijd van 10-12 weken binnen Nederland. Alle RKNL meubels worden geleverd door eigen personeel. De garantie op de salontafel bedraagt 2 jaar.

Stuur mij een staaltje

Bij RKNL begrijpen we dat de aanschaf van een design salontafel een grote beslissing is. Het is vaak moeilijk in te schatten of een meubel bij je interieur past. Daarom raden we aan om een gratis staaltje van het materiaal aan te vragen. Dat stukje hout kun je dan naast je eigen meubels houden.

Stuur mij een staaltje

Je kunt kijken of de kleur in het licht van jouw kamer er goed uitziet en alvast even voelen aan het materiaal. Vraag een staaltje aan via de oranje button onderaan deze pagina.

Bekijken en bestellen

Meubels moeten net zo fijn zijn om naar te kijken als om aan te raken. Daarom kun je de houten salontafel ook eerst een keer komen bekijken. Maak dan via onderstaande button een afspraak om naar Amsterdam te komen. Wees gewaarschuwd: in het echt is hij nog mooier!

Wil je de Ruban meteen bestellen of heb je andere vragen? Klik dan op onderstaande oranje button.

Bedankt!

Wij nemen binnen 1 werkdag contact op.  Ronald Knol - Ontwerper

Bestellen

Je kunt je voorkeuren hieronder aangeven en ons een bericht sturen. Wij mailen dan binnen 1 werkdag om de mogelijkheden of bestelling door te nemen. Wij houden van persoonlijk contact, zodat je het meubel krijgt dat exact aan je wensen voldoet.

Bellen kan natuurlijk ook: 020 774 8930

  • Bovendeel
  • Onderstel
  • Lades
close contact

RKNL

Staalkade 6 sous
1011 JN  Amsterdam
Nederland
+31 (0)20 774 89 30
INFO@RKNL.COM

VOLG RKNL OP FACEBOOK